bank of england 1 november
DL

El Banc d'Anglaterra ha dedicit mantenir el rumb de la seva política monetària i dels seus estímuls contra la pandèmia de la COVID-19 sense canvis durant la seva última reunió de l'any. Tal com esperava el consens de mercat, el Comitè de Política Monetària de l'entitat ha votat de forma unànime deixar els tipus al 0,1%, mentre que les compres d'actius seguiran en 895.000 milions de lliures.

Els analistes havien anticipat àmpliament aquesta decisió, ja que s'esperava que mantingués el rumb, a l'espera de la resolució de les negociacions entre Londres i Brussel·les sobre el futur acord que regirà els intercanvis comercials al Canal de la Mànega a partir de l'1 de gener passat. Això sí, avisen els experts que prendrà cartes en l'assumpte si hi ha un Brexit dur a curt termini i sense esperar la seva primera reunió de 2021.

L'optimisme al voltant de les converses d'última hora entre Londres i Brussel·les allunya aquest escenari, de manera que els analistes de Bank of America creuen que La Vella Dama del carrer Threadneedle "deixarà els tipus d'interès al 0,1% fins al 2022". "El Comitè de Política Monetària continua assumint -sensiblement- que el Regne Unit passarà immediatament a un acord de lliure comerç amb la UE al gener", comenten els experts de Pantheon Macroeconomics,

No obstant això, ha donat la seva indicació més clara fins al moment que flexibilitzaria encara més la política monetària, en cas que no s'arribés a un acord: "En comparació amb períodes anteriors durant els quals havia estat possible obtenir resultats de Brexit no negociats, l'economia partia d'una posició més feble amb més capacitat excedentària, cosa que augmentava la tolerància del Comitè a un excés temporal d'inflació", ha dit. No obstant això, "no va esmentar com s'alleujaria, si sorgís la necessitat, les conclusions del seu recent consulta amb els prestadors sobre com aplicar les taxes negatives probablement es revelaran al febrer", indiquen des de Pantheon Macroeconomics.

El banc central també ha revisat el seu pronòstic per a la disminució intertrimestral del PIB del quart trimestre a "una mica més de l'1%", des del 2,0%. El Comitè ha assenyalat que la principal notícia positiva des de la seva reunió de principis de novembre va ser el desenvolupament i el desplegament de la vacuna, tot i que ha declarat que això no feia sinó reforçar la seva actual previsió del PIB per al pròxim any, que ja estava condicionada al fet que l'impacte de la COVID-19 s'esvaís ràpidament.

EL BANC NACIONAL DE SUÏSSA, TAMBÉ SENSE CANVIS

Aquest dijous també s'ha celebrat la reunió del Banc Nacional de Suïssa, durant la qual el supervisor bancari ha fet cas omís de ser titllat de manipulador de divises pels Estats Units i ha promès continuar amb la seva política monetària expansiva i les intervencions al mercat de divises que, segons ha declarat, són vitals per esmorteir l'impacte de la pandèmia de coronavirus.

El banc central ha mantingut la seva taxa d'interès al -0,75%, la més baixa del món, i ha assenyalat que segueix disposat a comprar divises estrangeres "amb més força".

Noticias relacionadas

contador