• A més, el Regne Unit és el principal soci econòmic d'Espanya, en ser, entre altres qüestions, la primera font de turistes
ep burgos de guindosla conferenciaburgos
EUROPA PRESS

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha pronosticat una "desacceleració important" de l'economia britànica com a conseqüència del 'Brexit' i ha advertit que les negociacions entre la Unió Europea i el Regne Unit seran "complexes".

De Guindos, que ha participat aquest dimarts a la capital burgalesa a la jornada ‘Claves de la actualidad económica. Retos y oportunidades', organitzada pel Diari de Burgos, ha assenyalat que els capítols de la negociació seran "espinosos" des del punt de vista polític, per la qual cosa ha confiat que "al final s'imposi el sentit comú".

"És una decisió desgraciada, especialment per a ells", ha asseverat De Guindos, en declaracions recollides per Europa Press, abans d'afegir que, en qualsevol cas, el 'Brexit' és "una mala notícia per al Regne Unit" i per a Espanya.

Ha destacat que, en qualsevol cas, el 'Brexit' és "una mala notícia per al Regne Unit" i per a Espanya

Per al Regne Unit perquè, segons ha especificat, ja s'ha registrat una desacceleració en la seva economia en general, amb caigudes al sector immobiliari, i perquè, a més, està previst una caiguda també en el consum de les famílies.

Luis de Guindos ha recordat que el Regne Unit és el principal soci econòmic d'Espanya, en ser, entre altres qüestions, la primera font de turistes, per la qual cosa ha assegurat que el Govern serà "sensat" i "prudent" en aquesta qüestió però sense perdre de vista que es tracta d'una "mala" decisió.

El qualsevol cas, el ministre d'Economia ha insistit que per a la Unió Europea aquesta conjuntura suposa un "joc d'equilibris", atès que "no es pot estar fora millor que dins perquè si no, pot haver-hi altres que aprenguin la lliçó".

Noticias relacionadas

contador