andrew bailey portada

El Comitè de Política Monetària (MPC per les sigles en anglès) del Banc d'Anglaterra (BoE) ha tornat a prémer el gallet, tal com esperava el mercat, i ha anunciat una pujada de tipus 0,25% al 0,5%, per 5 vots a favor i 4 en contra. És la segona vegada consecutiva que el supervisor monetari britànic puja les taxes d'interès després de la decisió del mes de desembre d'un augment del 0,15% amb l'objectiu de fer front a la inflació creixent enmig de la intensa pressió sobre les llars del augment del cost de la vida a Gran Bretanya. Així mateix, l'MPC ha votat per unanimitat començar a reduir la suma de la flexibilització quantitativa 'QE per les sigles en anglès).

La lliura s'ha disparat per sobre dels 1,36 dòlars després de l'anunci, que s'ha interpretat com a molt 'falcó' pel mercat, ja que una minoria de membres de l'MPC s'han inclinat per un ament encara més gran de la taxa d'interès, fins al 0,75%.

"La inflació està per sobre del nostre objectiu del 2%. Esperem que augmenti al voltant del 7% a la primavera, però que després retrocedeixi i s'acosti al nostre objectiu del 2% d'aquí a dos anys", ha assenyalat el banc central.

Les decisions d'aquest dijous, àmpliament esperades pels mercats financers, es produeixen després que la mesura oficial de la inflació anual arribés al desembre al nivell més alt dels darrers 30 anys, al 5,4%, impulsada per l'augment de les factures energètiques de les llars i els embussos a la cadena de subministrament que incrementen el cost de la cistella de la compra.

Així mateix, el banc central ha decidit començar a reduir l'estoc de compres de bons del govern del Regne Unit, encetades per l'emissió de reserves del banc central, en deixar de reinvertir actius vençuts. Així mateix, també va votar per unanimitat perquè la institució comenci a reduir les compres de bons corporatius no financers, finançades per l'emissió de reserves del banc central, deixant de reinvertir els actius que vencen.

"El Comitè acorda durant aquesta reunió que el Banc d'Anglaterra ha de deixar de reinvertir qualsevol venciment futur que venci del seu estoc de compres de bons del govern del Regne Unit", ha explicat l'entitat, subratllant que això reflecteix "la intenció del Comitè de reduir les seves tinences de bons del Govern de manera gradual i predictible”.

Noticias relacionadas

contador