ep archivo   el banco central de mexico recorta la prevision de crecimiento para mexico en 2019
TWITTER - Archivo

La junta directiva del Banc de Mèxic va decidir per majoria aquest dijous apujar el tipus d'interès de referència en 25 punts bàsics, fins al 4,25%, al·legant que és necessari per evitar efectes adversos en les expectatives d'inflació i citant la formació de preus als Estats Units.

Tres dels membres de consell del banc van votar a favor de la pujada, mentre que dos van votar a favor de mantenir el tipus d'interès al 4%, informa Reuters. La sorprenent decisió es produeix després que la setmana passada la Reserva Federal dels EUA adoptés una postura més agressiva i assenyalés que la pujada de tipus podria produir abans del previst.

Alguns observadors del mercat havien especulat que els canvis implementats a la junta de Banxico des de 2018 ho havien fet menys inclinat a moure's ràpidament tot i la inflació obstinadament alta.

"El mercat no ha manejat bé les expectatives, però la pujada era necessària per ancorar les expectatives d'inflació", va escriure a Twitter Joel Verge, un analista independent que anteriorment va ser economista en cap per a Mèxic de Citibanamex i BNP Paribas.

El peso va rebre una injecció alcista després de l'anunci del banc central, afegint un fort impuls al ral·li experimentat per la divisa al llarg de la setmana. Enfront del bitllet verd, la moneda va aconseguir superar el llindar clau de les 20 unitats per dòlar, recuperant el terreny perdut després de les declaracions de la Fed la setmana passada. Enfront de l'euro, el peso es posiciona al seu nivell més fort de 15 mesos, quan l'encreuament travessava l'impacte inicial de la pandèmia.

"L'increment dels tipus d'interès a Mèxic juga a favor de la divisa asteca, especialment en l'actual entorn d'acomodació monetària a les economies avançades. L'atractiu de carry del peso es veu afavorit per una major bretxa de rendiments relatius, cosa que canalitza la divisa cap a la nostra senda de previsions alcistes", explica Olivia Álvarez, analista de Monex Europe.

Noticias relacionadas

contador