cb dolar australiano sh1

El banc central d'Austràlia ha decidit retallar els tipus d'interès fins al mínim històric de l'1,25% dimarts que podria ser la primera d'una sèrie de mesures d'estímul enmig de la pressió des del Govern per frenar la desacceleració econòmica del país.

El Banc de la Reserva d'Australia (RBA) va reduir les taxes per primera vegada en tres anys enmig de la frenada que mostra l'economia australiana. El mercat espera que les dades macro d'aquest dimecres mostrin que el creixement anual en l'economia es va desaccelerar a un mínim d'una dècada a l'1,8%.

"La Junta va prendre aquesta decisió per recolzar el creixement de l'ocupació i brindar major confiança que la inflació serà coherent amb l'objectiu a mitjà termini", va dir el governador d'RBA, Philip Lowe, en una breu declaració. En un senyal que la porta encara estava oberta per a noves retallades, si cal, Lowe va dir: "La Junta continuarà monitoritzant a prop els desenvolupaments al mercat laboral i s'ajustarà la política monetària per donar suport al creixement sostenible a l'economia i assolir l'objectiu de la inflació en el temps".

La retallada de taxes d'Austràlia és el més recent en un gir dels bancs centrals de tot el món cap a polítiques monetàries més flexibles a mesura que la intensificació de la guerra comercial entre la Xina i els Estats Units amenaça les perspectives econòmiques mundials.

La setmana passada, el banc central de Corea del Sud va mantenir sense canvis la seva configuració de polítiques, però va adoptar un to més complaent, mentre que s'espera que l'Índia redueixi les taxes durant la reunió de polítiques dijous.

Noticias relacionadas

contador