ep jovenes trabajandoordenadores
JUNTA DE ANDALUCÍA - Archivo

Un de cada tres espanyols té la intenció de canviar d'ocupació durant els pròxims mesos. I el principal motiu és tenir un salari més elevat. Les dones i els més joves són els que més es plantegen tenir un altre treball a curt termini. La manca de motivació és una de les raons que destaquen entre els treballadors de menor edat, segons un estudi d'Infojobs.

Coincidint amb la tornada a la feina després de les vacances, setembre és un mes durant el qual es registra un augment significatiu del nombre de candidats inscrits a les vacants publicades. El salari n'és el principal motiu que porta a iniciar la cerca. El desig de tenir uns ingressos més elevats és la causa més triada entre tots els col·lectius, sense diferència de sexe o edat, amb un 74% de mencions.

Un resultat que no sorprèn, si es té en compte que els salaris són la principal preocupació dels espanyols en matèria d'ocupació. Així ho confirmava el I Baròmetre de l'Ocupació d'InfoJobs, que revela que, actualment, al 74% de la població activa espanyola li preocupa que els salaris no siguin concordes a la formació i experiència requerida per a un lloc. Es tracta de la primera de les seves preocupacions en matèria d'ocupació.

Setembre és un mes durant el qual es registra un augment significatiu del nombre de candidats inscrits a les vacants publicades

Als majors ingressos s'uneixen el poder compaginar la vida personal i professional (53%), tenir un millor horari (50%), treballar en un projecte que motivi més (42%) i seguir aprenent (39,5%).

La intenció de canviar de feina varia segons el gènere. Així, són les dones les que manifesten major intenció de canvi, un 37%, enfront del 29,5% dels homes que afirmen voler tenir una nova feina a curt termini. També hi ha una relació directa amb els anys: a més edat, menor és la intenció de canviar de feina. El 57% dels enquestats menors de 24 anys afirma que vol un canvi de treball a curt termini, mentre que només el 15% dels espanyols majors de 55 anys es planteja un canvi durant els pròxims mesos.

Igualment, a major nivell laboral, menor és la propensió al canvi d'ocupació. Així, el 35,5% dels empleats vol tenir una nova feina durant els propers mesos, mentre que només un 20% dels directius tenen intenció de canviar de feina.

Per la seva banda, l'edat també és determinant per assenyalar els motius de desig de canvi. Els més joves (d'entre 16 i 24 anys) tenen com a prioritats, en segon i tercer lloc, treballar en un projecte que els motivi (48%) i poder seguir aprenent (44%). De fet, el 65% dels joves d'aquesta franja d'edat destaquen la manca de motivació com una de les seves principals preocupacions en matèria d'ocupació. Al seu torn, com en la majoria dels casos aquest col·lectiu no té fills, l'horari o la conciliació no són encara la seva principal preocupació.

No obstant això, per als empleats d'edats intermèdies, de 25 a 34 anys, el tenir un bon horari és ja un factor decisiu per al canvi. De fet, aquest és, després del salari, el segon motiu més freqüent de canvi d'ocupació, amb el 52,5% mencions.

I LES EMPRESES?

Les previsions de les empreses sobre les seves perspectives de contractació són positives. El 30% tenia previst augmentar les seves contractacions al llarg d'aquest any i el 38% preveu incrementar les seves plantilles el 2020. A la banda oposada, només un 9% de les empreses preveuen reduir les contractacions el 2020 i la perspectiva més estesa, al 53% de les empreses, és que es mantinguin els actuals nivells de contractació.

Noticias relacionadas

contador