ep trump cabinet meting
CONTACTO

El president dels Estats Units, Donald Trump, i l'Oficina de Representants de Comerç del país (USTR, segons les seves sigles en anglès) han anunciat aquest dilluns que tenen planejat retirar a l'Índia i Turquia del Sistema Generalitzat de Preferències (SPG).

"Estic fent aquest pas perquè, després d'un intens compromís entre els Estats Units i el Govern de l'Índia, he determinat que l'Índia no li ha assegurat als Estats Units que proporcionarà un accés equitatiu i raonable als mercats del país", ha assenyalat Trump en una carta als líders del Congrés estatunidenc.

Quant a Turquia, la USTR ha assenyalat que el país ja no elegible per a participar en el programa SGP perquè "està prou desenvolupat econòmicament".

La USTR ha informat que retirar a l'Índia i Turquia del programa del SGP no entraria en vigor almenys fins a 60 dies després de notificar al Congrés i als governs de tots dos països, i serà promulgat per una proclamació presidencial.

l'Índia és el major beneficiari del SGP del món i la fi de la seva participació en el sistema seria l'acció més forta contra l'Índia des que Trump va assumir el càrrec en 2017. Sota el SPG, l'Índia exporta béns per valor de 5.600 milions de dòlars als Estats Units sense impostos.

Noticias relacionadas

contador