bandera estados unidos portada eeuu portada

L'economia dels Estats Units continua sofrint els estralls del coronavirus. El país nord-americà ha revisat a l'alça la dada del producte interior brut (PIB) en el segon trimestre i ha situat l'enfonsament en el 31,4%, una xifra inferior a l'anterior, que establia la reculada econòmica entorn del 31,7%.

Aquesta revisió és un bon senyal per als experts. "Les nostres perspectives per al creixement del tercer trimestre es mantenen pràcticament sense canvis. Esperem que el PIB repunti un 25% intertrimestral en el tercer trimestre, liderat per la despesa en consum personal i la inversió fixa", expliquen els analistes de Barclays.

Però no tots els experts són tan optimistes; n'hi ha de més cautelosos, com els d'Oxford Economics. "Amb el refredament de l'impuls econòmic, el venciment de l'estímul fiscal, la proximitat de la temporada de grip i l'augment de la incertesa electoral, la pregunta principal és, quanta força tindrà el mercat laboral en els pròxims mesos?", detallen els experts.

Malgrat el repunt que estimen els analistes, l'economia estatunidenca no recuperarà els nivells previs a la pandèmia. Els experts indiquen que caldrà esperar uns quants anys per a una recuperació completa.

contador