ep ciudadanos de nueva york aplauden a los trabajadores sanitarios
Sonia Moskowitz Gordon/ZUMA Wire / DPA

Un total de 2,12 milions de persones als Estats Units van registrar peticions inicials de subsidi d'atur durant la setmana passada, que acabava el 23 de maig, la qual cosa representa un lleu descens respecte dels 2,44 milions que van presentar la sol·licitud la setmana anterior, elevant a 40,76 milions el total d'acomiadaments registrats al país les últimes deu setmanes, quan la pandèmia de Covid-19 va començar a afectar l'economia nord-americana.

D'aquesta manera, la mitjana mòbil de les quatre últimes setmanes s'ha moderat fins als 2,6 milions de peticions de subsidi per desocupació, enfront dels 3,04 milions de mitjana dels set dies anteriors.

Tot i que la xifra de sol·licituds setmanals de subsidi es manté àmpliament per sobre dels números habituals abans de la pandèmia, la dada de peticions compleix vuit mesos consecutius a la baixa des del rècord de 6,86 milions de sol·licituds presentades l'última setmana de març.

Així mateix, el nombre de persones que cobraven algun tipus d'ajuda per desocupació es va situar durant la setmana acabada el 16 de maig en 21,05 milions de beneficiaris, la qual cosa suposa un descens de 3,86 milions de persones en comparació amb el rècord de 24,91 milions de la setmana precedent.

Es tracta de la primera baixada setmanal de la dada de perceptors de subsidi per desocupació des de l'última setmana de febrer, la qual cosa alimenta les expectatives d'una gradual recuperació de l'economia i el mercat laboral dels EUA.

Noticias relacionadas

contador