ep presidentela cnmc jmmarin quemada
El presidente de la CNMC J.M.Marín QuemadaEUROPA PRESS

MADRID, 14 (EUROPA PRESS)

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha multat Santander, Sabadell, BBVA i CaixaBank amb un total de 91 milions d'euros per oferir derivats de tipus d'interès en condicions diferents de les pactades amb els clients, en les quals s'especificava que es contractarien en condicions de mercat".

Segons detalla la CNMC, aquests derivats eren utilitzats com a instruments de cobertura del risc de tipus d'interès associat a crèdits sindicats per al finançament de projectes.

Les entitats es posaven d'acord abans de realitzar l'oferta al client per fixar unes condicions allunyades de les quals s'havien compromès a proporcionar, donant la imatge que cadascuna estava consultant les condicions de mercat.

La multa més gran correspon a CaixaBank, amb 31,8 milions d'euros, seguida per la de Santander (23,9 milions d'euros), BBVA (19,8 milions d'euros) i Sabadell (15,5 milions d'euros).

Contra aquesta resolució del 'superregulador' no s'admetrà cap recurs per la via administrativa, si bé es podrà interposar un contenciós-administratiu a l'Audiència Nacional.

contador