cbdraghi5 short1

El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, ha assegurat, durant una conferència a Frankfurt, que una desacceleració temporal a la zona euro no necessàriament anuncia una greu recessió. Així mateix, ha afirmat que el banc central compta amb els instruments necessaris per complir el seu mandat i està disposat a adoptar les decisions de política monetària necessàries i proporcionades per a això. A més, ha obert la porta a mesures que contribueixen a mitigar els potencials efectes adversos dels tipus d'interès negatius.

Durant la seva intervenció també ha volgut espantar els fantasmes de la recessió. "Durant les quatre expansions del cicle econòmic de la zona de l'euro des de 1970 hi va haver 50 sotragades, definits com una desacceleració del creixement de dos trimestres, i només quatre recessions", ha explicat el president del BCE.

"De fet, l'Eurozona es va enfrontar a una situació anàloga el 2016, quan l'economia també va travessar un moment de debilitat provocat per una contracció en el comerç mundial", ha prosseguit. "En aquell moment, la fortalesa de l'economia domèstica va ser capaç de protegir la recuperació en marxa de les incerteses externes", ha dit dimecres el banquer central italià durant una conferència.

MESURES PER PAL·LIAR ELS TIPUS NEGATIUS

"No ens falten instruments per complir el nostre mandat", ha assegurat el banquer italià durant la seva intervenció en una conferència a Frankfurt, en què ha reiterat que el BCE ajustarà l'orientació a llarg termini dels tipus d'interès en funció de les noves perspectives d'inflació.

En aquest sentit, Draghi ha expressat la disposició del BCE per actuar si les perspectives a mitjà termini continuen deteriorant-se de manera significativa, i ha afegit que, en aquest cas, l'entitat adoptarà totes les decisions de política monetària que siguin "necessàries i proporcionades" per assolir el seu objectiu.

D'altra banda, en relació a les dificultats que travessa el sector bancari, Draghi ha obert la porta a la possibilitat d'introduir mesures que contribueixin a preservar els efectes positius per a l'economia dels tipus negatius i mitigar els efectes secundaris.

"Si fos necessari, hem de reflexionar sobre les possibles mesures que poden preservar les implicacions favorables de les taxes negatives per a l'economia, i alhora mitigar els efectes secundaris, si n'hi ha", ha apuntat el banquer italià, que ha reiterat que la baixa rendibilitat dels bancs no és una conseqüència inevitable de les taxes negatives.

Noticias relacionadas

contador