• Assegura que els tipus baixos no desincentiven les reformes estructurals segons investigacions del banc central
cbdraghi short211

Mario Draghi ha recuperat aquest dimecres una de les seves reivindicacions clàssiques. La petició als polítics de l'Eurozona que emprenguin reformes estructurals, ja que "la crisi ha confirmat que les economies més flexibles són més resistents".

  • 1,0694$
  • -

De fet, segons el president del Banc Central Europeu (BCE), això s'observa en major mesura als països que formen part d'una unió monetària com la de l'euro. A més, assegura que "la investigació del BCE no troba proves convincents que els alts tipus d'interès condueixin a més reformes". Fins i tot, prossegueix, "el contrari és més probable que sigui cert: els tipus més baixos tendeixen a promoure reformes, ja que condueixen a un millor entorn macroeconòmic".

En qualsevol cas, considera que totes les reformes "han de tenir en compte l'equitat i l'eficiència", posar l'accent en l'educació i capacitació que "difonen més àmpliament les habilitats comercials". En cas contrari, adverteix Draghi, "hi ha el risc que en lloc de ser vist com un agent de llocs de treball i oportunitats, les reformes estructurals es vegin com un catalitzador per a una economia precària i de baixos salaris".

ECONOMIES MÉS RESISTENTS

Draghi ha insistit en aquest missatge durant la conferència 'Reformes estructurals a la Zona de l'Euro' d'aquest dimecres a Frankfurt. Segons la seva opinió, els països amb "estructures més flexibles i amb institucions més resistents es recuperen més ràpidament de les crisis i creixen més ràpid durant el cicle", assenyala. En segon lloc, recomana "avaluar com el disseny de les reformes i la combinació general de polítiques afecten l'impacte de polítiques estructurals", mentre que finalment, exposa la conveniència d'analitzar "els efectes distributius de les reformes i considerar com assegurar que beneficiïn tota la societat".

El banquer italià ha tornat a aplaudir les reformes empreses durant els últims anys a Espanya, Portugal i Itàlia, que "semblen haver fet que la desocupació sigui més receptiu al creixement". Encara lamenta que no hi hagi hagut també reformes estructurals al mercat de béns i serveis "a causa dels interessos creats", de manera que suggereix l'ús d'incentius fiscals.

Noticias relacionadas

contador