• Mario Draghi adverteix que encara queda feina per fer
  • Així, ha assenyalat que les autoritats han de prestar atenció als punts on es poden acumular els riscos que passen desapercebuts
draghi discurso
Bolsamania

"La política monetària no és l'instrument adequat per abordar els desequilibris financers a l'Eurozona", ha assenyalat el president del Banc Central Europeu, Mario Draghi. A més, ha apuntat que els governs necessiten confiar en les seves pròpies eines per abordar la qüestió local. Amb tot això, el president ha assegurat que el sistema financer ara planteja menys riscos per a l'economia real. No obstant, ha advertit que encara queda feina per fer.

Per això, la primera espasa de l'organisme monetari ha assenyalat que les autoritats han de prestar atenció als punts on es poden acumular els riscos que passen desapercebuts. Mario Draghi ha pronunciat el discurs d'obertura de la II Conferència Anual de la Junta Europea de Risc Sistèmic a Frankfurt, on ha apuntat que els legisladors han de tenir en compte que les autoritats requereixen eines per poder fer front als riscos, més enllà del sistema bancari.

"Els cicles econòmics i financers poden desincronizar-se, cosa que significa que els desequilibris financers poden créixer en un entorn caracteritzat per una inflació relativament moderada", va dir Draghi en la seva qualitat de director de la Junta Europea de Risc Sistèmic.

"En un entorn d'aquest tipus, l'ús de la política monetària no és l'instrument adequat per abordar els desequilibris financers, i pot conduir a desviacions substancials de la producció agregada i la inflació dels seus nivells desitjables", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador