jamie dimon jp morgan portada

El conseller delegat de JP Morgan, Jamie Dimon, ha volgut enviar un missatge d'esperança a la seva carta anual. "Tenim els recursos per sortir d'aquesta crisi com un país més fort. Amèrica continua sent la nació més pròspera que el món hagi vist mai", ha subratllat. Al mateix temps, Dimon ha recalcat la fortalesa de l'entitat que dirigeix per afrontar aquesta situació.

"Al llarg de la nostra història, JPMorgan Chase ha basat la seva reputació en ser-hi present per fer costat als clients i les comunitats en els moments més crítics. Aquest entorn sense precedents no és diferent. Les nostres actuacions durant aquesta crisi global són essencials per mantenir l'economia mundial en marxa, i seran recordades durant els pròxims anys", ha assenyalat el màxim responsable del banc nord-americà.

Dimon ha explicat que, donat l'actual context d'incertesa, en aquesta carta no parlarà del futur de l'entitat. "Quan arribi el moment adequat i el futur sigui més clar, oferiré un punt de vista més complet i actual sobre com aquesta crisi podria canviar les nostres estratègies pel què fa a la manera com dirigim l'empresa, com treballem amb els nostres clients i governs, i com desenvolupem solucions de polítiques públiques", ha afirmat.

Enlloc d'això, ha preferit centrar-se en la pandèmia, i ha recalcat que JP Morgan va entrar en aquesta crisi amb una posició forta, i que els resultats a futur continuaran sent sòlids. Això sí, ha anticipat que els guanys del bancs disminuiran "significativament" en 2020.

"AMÈRICA CONTINUARÀ SENT UN FAR D'ESPERANÇA"

El CEO de JP Morgan confia en la capacitat d'Amèrica per sortir d'aquesta situació. "Estem beneïts amb els dons naturals de la terra; tot el menjar, aigua i energia que necessitem; els oceans Atlàntic i Pacífic com a fronteres naturals; i meravellosos veïns al Canadà i Mèxic. I estem beneïts amb els extraordinaris dons dels nostres Pares fundadors, que són inigualables: llibertat d'expressió, llibertat de religió, llibertat d'empresa, i la promesa d'igualtat i oportunitat", assenyala Dimon. "Aquests dons han portat a l'economia més dinàmica que el món hagi vist mai", afegeix.

"Per descomptat, Amèrica sempre ha tingut els seus defectes. L'actual pandèmia és només un exemple de la mala planificació i gestió que han perjudicat el nostre país. (...) Hem d'exigir-nos més a nosaltres mateixos i als nostres líders si volem prevenir o mitigar aquests desastres. Aquest pot ser un moment en el qual tots ens unim i reconeguem la nostra responsabilitat compartida, actuant d'una manera que reflecteixi el millor de tots nosaltres. Com va dir històricament el president Kennedy: "No preguntis què pot fer el teu país per a tu, pregunta què pots fer tu pel teu país", apunta.

Noticias relacionadas

contador