ep maria jesus montero llevacongresopresupuestos generalesestado 20190114125303
Marta Fernández Jara - Europa Press

El Govern ha introduït una nova deducció en l'Impost sobre Societats vinculada a la incorporació de dones als consells d'administració de les empreses, segons consta en el projecte de Llei de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per 2019 remès aquest dilluns al Congrés dels Diputats.

L'objectiu d'aquesta deducció és "incentivar la presència equilibrada d'homes i dones en aquests òrgans de decisió" i incorporar "la perspectiva de gènere" a aquest tribut. Així, durant la roda de premsa convocada per presentar els Pressupostos, la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha precisat que les empreses podran deduir-se el 10% del salari anual de les dones directives que incorporin als seus consells d'administració.

Per la seva banda, la secretària d'Estat d'Hisenda, Inés Bardón, ha destacat que la intenció és redactar un nou article a la Llei de l'Impost de Societats al qual s'inclourà aquesta deducció destinada a totes aquelles "entitats que incrementin el nombre de dones "als seus consells d'administració.

Segons ha incidit la ministra, "és habitual la imatge" del consell d'administració sense dones. En aquest escenari, el Govern vol aplicar aquesta mesura, amb l'objectiu que les companyies augmentin "el nombre de dones als seus consells d'administració fins a complir" amb l'article 75 de la llei 3/2007 per a la igualtat efectiva de dones i homes. L'esmentat article estableix que les empreses han de procurar incloure al seu consell d'administració un nombre de dones que permeti assolir una presència equilibrada.

Noticias relacionadas

contador