ep ministrefoment inigola serna 20170811131802
El ministre de Foment, Íñigo de la SernaEUROPA PRESS

MADRID/BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha negat aquest dilluns "rotundament" que s'hagin exercit pressions sobre els treballadors d'Eulen a l'Aeroport de Barcelona-El Prat perquè acceptessin la proposta de la Generalitat en el procés de mediació.

El ministre, en declaracions a RNE i Onda Cero recollides per Europa Press, ha subratllat que és obligació del Govern espanyol garantir la seguretat i l'ordre públic a l'aeroport estant Espanya en alerta 4 en matèria terrorista.

D'aquí, ha dit, que s'hagi engegat des del Govern central un procediment per a l'aprovació d'un laude d'arbitratge obligatori del conflicte laboral dels treballadors de seguretat de Barcelona-El Prat. Aquest laude, ha explicat, no podia engegar-se fins que no finalitzés el procés de mediació de la Generalitat.

De la Serna ha assenyalat que la presència de la Guàrdia Civil ha fet que torni la "normalitat" a l'aeroport i ha indicat que és "absolutament necessària" per raons de seguretat.

Així mateix, ha explicat que es tracta d'una presència de "caràcter transitori", que durarà "tot el que sigui necessari", fins que finalitzi el conflicte.

contador