• El Govern dóna aquest pas per dotar de la "necessària certesa" en el marc de les actuacions de les empreses
  • "Especialment en moments com els que estem vivint actualment", segons el ministre
ep luisguindos inaugurarasouth summit 2017
EUROPA PRESS

El ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, ha defensat aquest dijous al Congrés el reial decret-llei en matèria de mobilitat d'operadors econòmics dins el territori nacional, i ha demanat als grups parlamentaris la seva convalidació sense modificacions, ja que en cas contrari es podrien generar "dubtes" en el cas de les empreses que durant les últimes setmanes han traslladat el seu domicili social fora de Catalunya.

De Guindos ha indicat, durant el Ple del Congrés, que és "important" que es convalidi el decret "amb la seva actual redacció", ja que d'introduir-se modificacions, es podria "obstaculitzar o paralitzar" la decisió de moltes empreses de traslladar en aquestes properes setmanes el seu domicili social. "O el que és pitjor, podria llançar dubtes sobre decisions que, en aplicació d'aquest Reial decret llei, s'han adoptat recentment", va advertir el ministre, que no obstant això no va citar en cap moment cap empresa concreta ni es va referir expressament a Catalunya.

El Govern dóna aquest pas per dotar de la "necessària certesa" al marc de les actuacions de les empreses

De Guindos va afirmar que el Govern dóna aquest pas per "aprofundir la flexibilització" del règim de presa de decisions societàries de les empreses i per dotar de la "necessària certesa" al marc de les actuacions de les empreses, tot això tenint en compte que la seguretat jurídica és un factor "determinant" en la presa de decisions del sector privat. "Especialment en moments com els que estem vivint actualment", va dir. A més, va justificar la seva "extraordinària urgent necessitat" per assegurar en aquestes "circumstàncies especials" els principis constitucionals que defensa el seu Ministeri, com són la llibertat d'empresa i d'establiment dels operadors econòmics.

Així, ha afirmat que el fet que durant els dies posteriors a l'entrada en vigor d'aquesta norma moltes empreses hagin pres la decisió de canviar el seu domicili social justifica aquesta urgència. No obstant això, ha volgut deixar clar que són les empreses les que "lliurement" aniran prenent les decisions sobre la seva ubicació en funció dels seus propis interessos, els dels seus accionistes, treballadors i clients.

Finalment, De Guindos ha indicat que el decret es va aprovar "a petició de nombrosos grups empresarials", i va destacar que els seus principals objectius són que la decisió de canviar el seu domicili social es pugui fer "a la major celeritat possible, tenint en compte els esdeveniments de les últimes setmanes" i per evitar que la presència de "dubtes interpretatius" sobre aquesta qüestió pogués resultar un "obstacle" per portar a terme aquest canvi.

Noticias relacionadas

contador