taxi madrid rueda prensa
Asociación Gremial de Auto-Taxi Madrid

Els associacions del taxi de Madrid proposen que els vehicles de lloguer amb conductor (VTC), els que donen servei a plataformes com Uber i Cabify, estiguin obligats a contractar els seus serveis amb una antelació mínima d'una hora i que els seus trajectes no siguin de menys de 5 quilòmetres de distància. A més, demanen que no puguin circular buits.

Es tracta de les principals reivindicacions que recull la nova proposta de regulació que els taxistes de la capital han remès al govern regional que presideix Ángel Garrido aquest dimecres, quan compleixen el seu desè dia de mobilitzacions i vaga indefinida.

En la seva proposta, el gremi insisteix en demanar que els VTC hagin de contractar els seus serveis amb una antelació "mínima de 60 minuts", i, a més, s'habiliti als ajuntaments per fins i tot augmentar aquest interval de temps en funció de la gestió de la mobilitat del municipi "acord amb criteris de densitat poblacional, gestió del trànsit o per qüestions mediambientals".

Així mateix, demanen recollir per llei que no puguin circular per la via quan acabin un servei, de manera que estiguin obligats a tornar a una base, i que aquests cotxes no estiguin geolocalitzats a les plataformes per les quals es contracten. Encara que les seves exigències no acaben aquí, ja que també sol·liciten que els cotxes d'empreses VTC només realitzin recorreguts d'almenys cinc quilòmetres, encara que aquesta distància es podrà ampliar en normatives municipals en funció de les característiques de població, mida i necessitat de servei a cada zona.

VEHICLES 'ECO' I FINESTRETES SENSE TINTAR

En la seva proposta, els taxistes també reivindiquen que els cotxes d’Uber o Cabify hagin d'obtenir una segona llicència de caràcter urbà, que concedeixi l'Ajuntament, per circular per la capital, i que, a més, disposin dels corresponents distintius mediambientals.

En aquest sentit, demanen així mateix que en els processos de renovació de la flota, els VTC, igual que ja fan taxistes i autobusos urbans, "propiciïn" la introducció dels vehicles més eficients pel que fa a "minimització del soroll i de les emissions".

En el capítol de les característiques dels vehicles, els taxistes reclamen que els cotxes VTC no tinguin les finestretes tintades, sinó que siguin "transparents". A més, s'incideix en el fet que aquests vehicles sempre estiguin identificats com a prestadors del servei que realitzin mitjançant el corresponent "distintiu identificatiu", i portin a bord el full de ruta i el contracte subscrit amb el client.

GARRIDO ESTUDIARÀ LA PROPOSTA PERÒ NO CEDIRÀ A "XANTATGES"

Per la seva banda, el president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, ha advertit el sector del taxi que no "cedirà al xantatge" i que la resposta a les seves propostes seguirà sent "no" si el que pretenen és “eliminar" el sector dels VTC. "No anem a cedir a la coacció ni al xantatge. Ni al dia un, ni al dia deu. Si pretenen eliminar un sector, la resposta serà no", ha dit en la seva intervenció al Foto Justícia d’ICAM.

Garrido ha assegurat que el seu executiu "mirarà i revisarà" la nova proposta d'acord posada a sobre de la taula per part dels taxistes, i ha reiterat la seva disposició a negociar amb els taxistes "sempre que sigui per al respecte dels seus drets", però ha remarcat que "no ho faran si pretenen el contrari." I és que el president regional no considera "raonable" que el taxi vulgui suprimir la competència pel fet que no els vingui bé. Segons ha dit, això és una cosa "inacceptable" per a la Comunitat de Madrid.

Noticias relacionadas

contador