ep fotosrecurscotxes taxis vtc gruas trnsit carreteres autovies
EDUARDO PARRA / EUROPA PRESS - Archivo

El president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, i l'alcaldessa de la capital, Manuela Carmena, han anunciat aquest divendres de manera conjunta durant la seva visita a Fitur un preacord entre les dues administracions per regular els vehicles de transport amb conductor -VTC- mitjançant una "distància mínima" a l'hora de demanar el servei. Encara que l'acord no està completament tancat, segons el parer del president regional "un grandíssim avanç" que, segons ell, hauria de portar els taxistes -en el seu cinquè dia d'aturada- a actuar amb "responsabilitat".

Aquest preacord recull, entre altres mesures, la substitució de la precontractació temporal, que suposava sol·licitar el servei amb un temps d'antelació -proposat pel Govern a Catalunya i que ha provocat que Uber i Cabify amenacin amb deixar d'operar a Barcelona-, per la precontractació espacial, que estableix una "distància mínima" entre el vehicle i el client a l'hora de demanar el servei.

Els dos dirigents han assenyalat que han optat per aquesta fórmula en lloc del temps de precontractació pels problemes legals que podrien suposar "sancions milionàries".

Noticias relacionadas

contador