ep vagataxisbarcelona 20180731113202
Europa Press

El conflicte que es viu a Barcelona entre els taxistes i els conductors dels vehicles amb llicència VTC enfila el seu quart dia de mobilitzacions en una jornada durant la qual s'hi han sumat els professionals de Madrid i altres ciutats espanyoles estudien si afegir-se a les protestes. A la capital catalana, el taxi amenaça amb col·lapsar la ciutat, mentre els conductors de plataformes com Uber i Cabify també han organitzat protestes.

Més de 26.000 professionals reclamen a Barcelona i a la capital una regulació i mesures "contundents" davant de les llicències VTC. Els taxistes de Barcelona han advertit durant l'assemblea d'aquest diumenge a la tarda que aquest dilluns, durant la quarta jornada de vaga indefinida, hi haurà "accions simultànies" en diversos punts de la ciutat. En aquests moments, mantenen la seva protesta indefinida ocupant la Gran Via de Barcelona entre els carrers Entença i Bailèn. Hores després han iniciat marxes fins a la Conselleria d'Economia i centenars de taxistes s'han dirigit cap al Parlament de Catalunya.

El sindicat de taxistes Elit Taxi, que forma part del comitè de la vaga de taxis a Barcelona, ​​ha avisat a l'administració que la tensió de la protesta "anirà en augment", i que molt possiblement hi haurà situacions que s'escapin del seu control.

"En el moment que això pugui començar a succeir, advertirem a les administracions que la situació se'ns ha anat completament de les mans, una mica del que ja hem estat advertint", ha sostingut el comunicat.

Els taxistes de Barcelona, ​​que fa tres dies que estan de vaga indefinida i han bloquejat la Gran Via a la capital catalana, han rebut el suport de companys d'altres punts de Catalunya, com Manresa, Mataró, Terrassa, Sabadell, Sitges (Barcelona), Lleida i Tarragona, ha informat el Sindicat del Taxi de Catalunya (Stac) en un comunicat, que ha cridat els taxistes a solidaritzar-se amb els companys de Barcelona.

A Madrid, els taxistes iniciaran aquest dilluns a partir de les 6 hores una vaga indefinida per "aturar Madrid" amb l'objectiu que la Comunitat llanci una normativa per regular el sector VTC a la regió davant la proliferació de llicències. Els sindicats han informat d'un seguiment del cent per cent i una multitudinària concentració de vehicles al voltant d'Ifema amb gairebé un miler de vehicles.

Al caient del mig dia, els taxistes madrilenys han decidit mantenir les aturades en acabar sense acord la reunió mantinguda amb la Comunitat de Madrid. Així ho han avançat els portaveus de les associacions de taxistes al final del partit amb el president de la Comunitat, Àngel Garrido, a la seu del Govern regional, de la qual han sortit "decebuts".

No obstant, el president regional els ha emplaçat a mantenir una nova trobada aquesta mateixa tarda per tal que les dues parts intentin consensuar un esborrany de normativa.

ELS VTC NO DESCARTEN MOBILITZACIONS

El conseller de Territori i Sostenibilitat es reunirà aquest dilluns a les 10.30 hores amb els representants dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC) a la seu de la Conselleria a Barcelona per negociar sobre la nova regulació que vol aprovar el Govern pel que fa a aquest tipus de transports.

El portaveu del grup Vector Cabify, Carles Segarra, ha assegurat a TV3 que aquest dissabte la Generalitat li va demanar que abandonessin la concentració a l'avinguda Diagonal, que van secundar un centenar de VTC, al qual van accedir a l'espera de la reunió d'aquest dilluns.

"Vam decidir confiar en la paraula de Territori i Sostenibilitat", ha explicat Segarra, que ha sostingut que si de la reunió no surt una proposta del seu grat no descarten fer noves concentracions.

Fonts d’Unauto VTC han assegurat a Europa Press que la proposta de la Generalitat d'obligar els VTC a precontractar els seus serveis amb 15 minuts d'antelació posa en risc uns 4.000 llocs de treball al sector i pot afectar 2 milions d'usuaris.

Noticias relacionadas

contador