TARRAGONA, 26 (EUROPA PRESS)

El consell regulador de la DO Tarragona ha fet una enquesta als principals cellers de les quatre comarques elaboradores (Alt Camp, Tarragonès, Baix Camp i Ribera d'Ebre) i ha certificat una caiguda de les vendes del 95% des que es decretés l'estat d'alarma pel coronavirus.

Aquesta caiguda de les vendes s'ha vist motivada per la paràlisi de l'activitat enoturística, el tancament de bars i restaurants i l'aturada dels distribuïdors, ha informat en un comunicat aquest dijous.

Fins al moment, les iniciatives promocionals online i la venda directa a través d'alguns portals s'han fet amb algunes comandes, si bé són "insignificants" en el global.

Si la situació s'allarga, la DO Tarragona preveu "pèrdues importantíssimes", i per això des del consell regulador es demana que tots els productors que ho necessitin puguin acollir-se a un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTE) i al mateix temps que el sector agrari pugui obtenir una moratòria en les quotes dels préstecs i les hipoteques per les inversions realitzades en el celler o la vinya.

Malgrat la dificultat de la situació creada per la crisi del coronavirus, els cellers continuen treballant la vinya amb les mesures de seguretat i higiene que marquen les autoritats.

La DO Tarragona ha demanat una "gran campanya de país" per donar suport al sector del vi català a nivell intern, ja que ha indicat que hi ha molt camí per recórrer perquè poc més d'una tercera part del vi que es consumeix és català.

contador