ep caixabank
CaixaBank

Els clients que no compleixin els criteris del reial decret tindran una solució personalitzada

BARCELONA, 27 (EUROPA PRESS)

CaixaBank ha decidit ampliar fins al setembre la moratòria hipotecària per als afectats pel Covid-19 amb l'objectiu de contribuir a la millora de l'economia familiar de tots els seus clients en situació vulnerable.

Així, l'operativa online del banc presidit per Jordi Gual ja permet realitzar la sol·licitud tant a treballadors com a empresaris autònoms que hagin perdut la seva ocupació o sofert una caiguda en les seves vendes de més del 40%, ha informat en un comunicat aquest divendres.

L'entitat compta amb una quota de mercat del 15,9% en el crèdit destinat a habitatge, i una penetració en el segment d'autònoms del 33,5%.

Segons el Reial decret-Llei 8/2020 de 17 de març, en el qual es publiquen les mesures urgents extraordinàries per fer front a l'impacte econòmic i social del Covid-19, entre els requisits per tenir accés a la moratòria hipotecària figura que el conjunt d'ingressos mensuals de la unitat familiar no superi tres vegades l'IPREM mensual (1.613,52 euros), una xifra que pot veure's ampliada pels fills a càrrec, majors o persones amb discapacitat.

A més, la quota hipotecària més despeses i subministraments bàsics ha de ser superior o igual al 35% dels ingressos nets de la unitat familiar, i també pot sol·licitar-se la moratòria si a conseqüència de la situació d'emergència sanitària la càrrega hipotecària ha augmentat més d'un 30% sobre la renda familiar.

Per poder tenir accés a aquesta moratòria hipotecària els treballadors per compte d'altri hauran de presentar el certificat d'atur en el qual figuri el subsidi rebut, en cas de trobar-se en situació d'atur, i declaració responsable de les persones que figurin en la hipoteca en la qual declaren el compliment dels requisits.

En el cas de treballadors autònoms, serà necessari signar la declaració responsable, i per a aquells que cessin en la seva activitat, el certificat de cessament d'activitat expedit per l'Agència Tributària (AEAT) o l'organisme competent en la comunitat autònoma, a més de la mateixa declaració responsable.

SOL·LICITUD ONLINE

CaixaBank ha implementat un sistema íntegrament online perquè els sol·licitants de la moratòria no hagin de desplaçar-se a les oficines en cas que necessitin sol·licitar l'ajornament.

Per realitzar el procés cal entrar a la web www.caixabank.com/moratoriahipotecaria, emplenar el formulari i adjuntar els documents necessaris responent l'e-mail de confirmació de sol·licitud.

Per als clients que no compleixin els criteris d'accés referits en el reial decret, s'habilitarà una solució personalitzada, estudiant cas a cas, per poder així adoptar les mesures oportunes per pal·liar la seva situació.

En els últims dies CaixaBank ha engegat altres iniciatives, com l'avançament de les pensions, la condonació del lloguers i els 25.000 milions en una línia de préstecs preconcedidos per a pimes i autònoms.

També ha decidit no cobrar comissions en els caixers automàtics mentre duri l'estat d'alarma pel coronavirus, i pujar de 20 a 50 euros el topall per no haver d'introduir el pin en els pagaments amb targeta, evitant tot contacte amb superfícies físiques gràcies a la tecnologia 'contactless'.

contador