• La comissió de serveis financers revela que el Govern es troba dividit entre clausurar completament l'activitat d'aquests negocis o només aquells que violin la llei
seul, corea del sur

Si el recent crac al mercat de les monedes digitals ha tingut un disparador, ha estat l'amenaça del Govern de Corea del Sud de baixar la persiana de les plataformes d'intercanvi d'aquests actius virtuals al país. Seguint els passos de la Xina, que al setembre va decretar que aquests serveis havien de posar fi a les seves activitats, el país liderat per Moon Jae-in es debat entre l’'apagada' total o obligar a tancar només aquelles cases de canvi que incompleixin la llei.

El pessimisme pel final d'aquesta activitat en un país que és ara un dels principals mercats de comerç de moneda digital, ja que representa entre el 6% i el 12% de les operacions en bitcoins, segons el web CryptoCompare -per l’ethereum, aquesta xifra és més alta, a l’entorn del 14%-, ha iniciat una ronda de agudes correccions que s'han depreciat la reina dels actius digitals fins als 9.000 dòlars, tot i que es recupera per sobre dels 11.000 aquest dijous.

Però el mercat es manté en alerta després de les informacions de Reuters que el cap de la Comissió de Serveis Financers de Corea del Sud ha assenyalat que: "(El Govern) està considerant tant tancar tots els intercanvis de moneda virtual local com només aquells que han estat violant la llei". D'altra banda, el governador del Banc de Corea, Lee Ju-Yeol, ha posat èmfasi en una conferència de premsa que "la moneda digital no és una moneda legal i no s'usa com a tal ara".

Finalment, el ministre de l'oficina per a la coordinació de polítiques del Govern de Seül, Hong Nam-ki, ha explicat que les opinions sobre el comerç de moneda digital estan molt dividides dins el Govern, però ha promès prendre una decisió sobre les regulacions durant la sessió parlamentària de dijous.

Amb el desenllaç d'aquesta història a punt de veure la llum, els experts intenten treure ferro a l'assumpte. A més, els inversors han estat descomptant l'impacte que el volum negociat allà es mogui a altres mercats. En altres situacions similars, quan s'han publicat notícies bastant negatives, el bitcoin ha realitzat una ràpida i violenta correcció a curt termini per posteriorment girar-se i marcar nous màxims", assenyala Alberto Muñoz Cabanes, professor de la UNED.

DEBAT MUNDIAL

"Perquè es produís un autèntic crac del bitcoin hauria de prohibir a nivell global o, si no, als EUA i la Unió Europea, cosa que actualment considero poc probable", opina aquest expert. Tanmateix, les informacions que apunten cap a una globalització de les regulacions sobre els actius virtuals s'acumulen i fan témer una resposta coordinada cap al bitcoin i la resta de monedes digitals.

Corea del Sud podria ser només l'inici de l'onada de legislacions que poden marcar el rumb del mercat el 2018.

Noticias relacionadas

contador