bitcoin caidas mercados portada
BOLSAMANIA

Lluny de deixar-se portar per la demagògia fàcil la qual molts inversors (i analistes) utilitzen cada vegada que el bitcoin cau, a dia d'avui tot encaixa dins dels paràmetres normals.

La gran majoria d'inversors té molt poca memòria i ja no recorda que a principis de 2017 el bitcoin cotitzava als 1.000 dòlars. I en el pitjor moment de pànic d'aquest dimecres la moneda digital acariciava els 9.000 dòlars. I com sempre ens agrada recordar cada vegada que tenim l'oportunitat que "res puja pels segles dels segles". Fins i tot dins d'una gran tendència alcista de fons (o primària) necessitem que els preus corregeixin (ja sigui en profunditat o consumint molt de temps) per posteriorment seguir escalant posicions. Dit això un servidor ni és escèptic ni és defensor a ultrança de les monedes digitals. Simplement i com a analista tècnic al qual em considero em limito a analitzar els preus: l'equilibri entre l'oferta i la demanda. I no pretenc anar més enllà, perquè l'experiència m'ha demostrat que as mercats tot és possible, per bé i per mal. I que en molts, la gran majoria d'ells m'atreviria a dir, inversors i analistes es limiten a anar darrere dels preus. Cosa que serveix de molt poc per no dir de res.

El cas és que són molts els analistes que parlen de caigudes cap als 8.000 dòlars del bitcoin, tot i que ahir vam veure els 9.000 dòlars i podria donar-se per conclosa la correcció. Altres parlen del principi de la ‘punxada' de la bombolla. I pot ser que també tenen raó. Però aquests que parlen de bombolla també ho deien quan el bitcoin va tocar els 5.000 dòlars i després va seguir pujant fins als 20.000 dòlars. El que podem dir des del punt de vista d’anàlisi tècnica és que a dia d'avui la caiguda fins a la zona dels 8.000-9.000 dòlars encaixaria dins dels paràmetres normals, ja que podríem estar donant forma (si no ho hem fet ja) al final de la 'ona c 'd'un moviment correctiu en 'abc'. Aquells que pensen que és un 'abc' estan donant per fet que la tendència de fons en el bitcoin segueix sent alcista i que més tard o més d'hora se superaran els 20.000 dòlars.

Gràfic diari del bitcoin

Noticias relacionadas

contador