ep catalunya espana a 26 de marzo de 20
David Zorrakino - Europa Press

Patronals, empresaris i treballadors de comerç i restauració a Catalunya han tornat a reclamar un Pla Econòmic de Xoc urgent per evitar així la destrucció de llocs de treball i poder salvar 120.000 llocs de treball, a més de demanar no ser discriminats, ja que hi ha moltes àrees amb més interacció social. Per això, han elaborat un pla de peticions que consta de deu punts i poder així compensar part de l'atur intermitent i constant de l'activitat empresarial.

El Pla Econòmic de Xoc proposa:

1. Acabar amb la discriminació dels establiments ubicats a centres comercials i reobrir les botigues que s'ubiquen en aquests espais.

2. La reobertura de l'activitat comercial els caps de setmana.

3. La supressió de la limitació de 400 m2 de superfície.

4. Restitució total de la restauració sense limitacions horàries.

5. Condonació de part dels crèdits ICO concedits, com a compensació de les pèrdues ocasionades per les constants restriccions de l'activitat sofertes durant el 2020 i el 2021.

6. Subvencions directes a fons perdut com a compensació de la pèrdua d'activitat, similars a les quals s'estan duent a terme en altres països de la UE.

7. Ampliació dels ERTO fins a final de 2021 i aplicació de mesures de reequilibri de llocs de treball que permetin evitar el tancament de les empreses.

8. Supressió dels impostos i de les taxes durant els períodes de tancament i reducció de l'activitat.

9. Destinar recursos a un major control de les interaccions socials: fer tests d'antígens a la població, comptar amb més rastrejadors per evitar celebracions privades i més control en el transport públic i al carrer, per minimitzar l'índex de contagis ara i durant els propers mesos.

10. Demanem consens i col·laboració amb el sector a l'hora de decidir sobre les restriccions que afecten directament l'activitat econòmica; això permetria garantir un equilibri entre salut pública i econòmica en temps de pandèmia i evitar la destrucció massiva d'empreses i llocs de treball.

El sector econòmic i les associacions de comerciants demanen així a la Generalitat que tingui en compte la importància de garantir la viabilitat del sector per mantenir 120.000 llocs de treball que ara mateix "pengen d'un fil a causa de les restriccions".

Les entitats signants són ABCcat Agrupament de Botiguers de Catalunya, Barcelona Oberta, Cedac, Consell de Gremis, Eurelia i Foment Comerç, entre d'altres.

Noticias relacionadas

contador