ep terminal 4 del aeropuerto de madrid-barajas adolfo suarez
Joaquin Corchero - Europa Press

L'arribada de turistes estrangers a Espanya, així com la seva despesa al país, va caure un 100% a l'abril a conseqüència de la declaració de l'estat d'alarma, que va establir el tancament de fronteres per evitar la propagació del coronavirus, segons ha informat aquest dilluns l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L'organisme recorda que a partir de mitjan març es va suprimir de facto el flux de visitants internacionals amb destinació a Espanya per motius turístics per les diferents vies d'accés considerades a les enquestes Frontur i Egatur (carreteres, ports, aeroports o vies ferroviàries).

Es van contemplar algunes excepcions sobre el flux de persones que podien travessar la frontera espanyola, com és el cas dels ciutadans de nacionalitat espanyola residents a d'altres països, que sí que tenen permès l'accés al territori espanyol, així com altres viatgers amb causa justificada que podrien considerar-se, en alguns casos, visitants.

No obstant això, precisa l'INE, "el reduït volum d'aquests fluxos i la impossibilitat de la seva caracterització encertada (difícilment pot entendre's que el motiu del seu desplaçament sigui turístic) en desaconsellen la comptabilització".

Com a conseqüència, durant el mes d'abril, el nombre de visitants internacionals amb destinació a Espanya per motiu turístic a totes les vies d'accés, ha estat zero. És a dir, l'arribada va ser "nul·la". I el mateix ocorre amb la despesa dels visitants internacionals amb destinació Espanya.

Al mes de març, que es va veure afectada per l'estat d'alarma durant dues setmanes, Espanya va rebre només dos milions de turistes internacionals, una xifra que suposa un 64,3% menys respecte al mateix mes de 2019.

Aquesta reducció en l'afluència de turistes es va reflectir necessàriament en la despesa: els turistes estrangers que van visitar Espanya al març van gastar 2.215 milions d'euros, un 63,3% menys que durant el mateix mes de 2019.

Noticias relacionadas

contador