le-chinois-xi-jinping-prochainement-a-la-maison-blanche-dit-trump 20200303152716

La Xina ha promès continuar treballant per implementar el seu acord comercial de 'fase un' amb els EUA malgrat que les tensions entre totes dues potències continuen aguditzant-se.

En un informe sobre el treball del govern lliurat al Congrés Nacional del Poble (NPC) aquest divendres, el primer ministre xinès, Li Keqiang, va prometre que Pequín treballarà cap a la liberalització del comerç i la inversió mundial.

"Treballarem costat per costat amb els Estats Units per implementar la primera fase de l'acord econòmic i comercial entre la Xina i el país", va dir Li. "la Xina continuarà impulsant la cooperació econòmica i comercial amb d'altres països per tal d'obtenir beneficis mutus", va afegir.

Li també va assenyalar que la Xina "participarà activament en la reforma de l'OMC (Organització Mundial del Comerç)" i treballarà perquè es culmini l'acord de l'Associació Econòmica Regional Integral, mentre avança en les negociacions de lliure comerç amb el Japó i la República de Corea.

Els seus comentaris es produeixen quan les relacions entre Washington i Pequín continuen tibants per les acusacions mútues relacionades amb la pandèmia del coronavirus, les disputes per l'accés als mercats financers i les noves lleis de seguretat nacional per a Hong Kong.

Aquest acord de 'primera fase' tan esperat es va signar al gener, després de prolongades negociacions. El president dels Estats Units, Donald Trump, ha suggerit que ja no és una prioritat per a Washington i ha amenaçat amb mesures contra la Xina pel seu paper en l'inici del brot de coronavirus.

Noticias relacionadas

contador