• Espanya va rebre al novembre la visita de 4,4 milions de turistes internacionals, un 7,4% més
ep maletas turistas
GVA

La tensió política generada pel 'Procés', com s'ha anomenat el desafiament independentista a Catalunya, també es va deixar sentir amb força al novembre i va provocar una nova caiguda del turisme estranger a la regió. El nombre de visitants internacionals ja es va reduir a l'octubre, i a l'onzè mes de l'any va tornar a passar el mateix. Van ser 986.712 els turistes estrangers que van visitar Catalunya durant el penúltim mes de l'any, un 2,3% menys que fa un any.

Catalunya, que històricament ha estat una de les comunitats més atractives, fa dos mesos que està de mal borràs a causa del 'procés'

Així ho revela l'Estadística de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur) donat a conèixer aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que assenyala que en total Espanya va rebre al novembre la visita de 4,4 milions de turistes internacionals, un 7,4% més que durant el mateix mes de 2016. Catalunya, que històricament ha estat una de les comunitats més atractives per als visitants internacionals, fa dos mesos que està de mal borràs a causa de la crisi política.

Ja a l'octubre l'enquesta Frontur va revelar una caiguda del 4,7% en el nombre de turistes internacionals, a la qual ara se suma el 2,3% de novembre. En total, en només dos mesos Catalunya ha perdut un 7% de visitants d'altres països, que han preferit visitar altres regions a causa de la tensió regnant, que ha traspassat fronteres i ha copat titulars en mitjans de tot el món. El desafiament independentista es va saldar amb l'aplicació, a finals d'octubre, de l'article 155 de la Constitució per part del Govern de Mariano Rajoy, però ni així s'ha aconseguit un canvi de tendència.

Al novembre, assenyala l'INE, Canàries es va alçar com la primera destinació principal dels turistes internacionals, a copar el 28,2% del total de visitants estrangers que van arribar a Espanya. I tot i la caiguda, el segueix Catalunya, que segueix 'convencent' el 22,4% dels turistes estrangers. Tanca el pòdium Andalusia, que ha rebut el 13% del total de turistes internacionals. En concret, a les Canàries van arribar més de 1,2 milions de turistes, un 6,7% més que al novembre de l'any passat, sent-ne el Regne Unit (amb el 31,5% del total) i Alemanya (21,9%) els principals països de residència dels turistes en aquesta comunitat. I dels 986.712 persones que van viatjar a Catalunya, el 22,1% procedia de França i el 14,3% de l'agregat de la resta d'Europa.

Per la seva banda, la tercera comunitat de destinació principal per nombre de turistes va ser Andalusia, amb 572.589 visitants i un creixement anual del 4,4%. El Regne Unit va ser el principal país d'origen (amb el 23,3% del total), seguit dels països nòrdics (13,6%).

CATALUNYA LIDERA ELS REGISTRES ANUALS

La crisi catalana ha afectat el turisme durant aquests dos últims mesos. No obstant això, en l'acumulat de l'any Catalunya és la comunitat autònoma preferida pels visitants estrangers. Segons Estadística, durant els onze primers mesos les regions que més turistes han rebut són Catalunya (amb més de 18,2 milions i un augment del 6,1% respecte al mateix període de 2016), Illes Balears (amb a prop de 13,7 milions i un increment del 6,2%) i Canàries (amb gairebé 13 milions i un creixement del 7,9%).

Durant els onze primers mesos les regions que més turistes han rebut són Catalunya, Illes Balears i Canàries

Entre gener i novembre, el nombre de turistes internacionals que han visitat Espanya ha augmentat un 9,1%, de manera que s'han superat els 77.800.000 i la xifra rècord de 2016, a falta d'un mes per acabar l'any. Els principals països emissors són el Regne Unit (amb a prop de 18 milions de turistes i un increment del 7% respecte als onze primers mesos de 2016), Alemanya (amb més d’11,4 milions de turistes i un creixement del 6,1% ) i França (amb gairebé 10,7 milions de turistes i un augment del 0,4%).

A més, pel que fa a la via d'accés, els aeroports segueixen sent l'opció preferida dels turistes estrangers. Al novembre gairebé 3,6 milions de turistes van aterrar a Espanya, fet que suposa un creixement anual del 7,5%. Per carretera van arribar un 2,2% menys de turistes que al novembre de 2016 i per ferrocarril, un 2% menys. Per contra, via port van accedir un 67,3% més de visitants internacionals.

Noticias relacionadas

contador