• Assegura que al desembre la facturació de les empreses més grans en Catalunya s'ha recuperat
ep cristobal montoro firmafarmaindustriarenovacioncovneniocolabor
EUROPA PRESS

La crisi política catalana ha fet molt mal a l'economia espanyola. Així ho ha assegurat en innombrables ocasions el Govern de Mariano Rajoy, i ho confirmen algunes dades conegudes recentment. No obstant això, podria haver estat més gran. Així ha donat a entendre el ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, que ha assegurat que el control de les finances catalanes mitjançant l'aplicació de l'article 155 de la Constitució ha permès que el creixement econòmic "no es ressenti tant" i permetrà fins i tot que Espanya creixi "almenys" un 3,1% en termes mitjans.

Montoro ratifica la previsió de creixement del BdE, d'un 0,8% del PIB durant el quart trimestre: "Hi arribarem"

Així ho ha assegurat en declaracions als periodistes després de la signatura d'un acord entre els ministeris d'Hisenda i de Sanitat amb Farmaindustria. Montoro, recull Europa Press, ha subratllat que s'està mantenint el ritme de creixement econòmic, i ha destacat que des del seu departament han identificat que al desembre la facturació de les empreses més grans en Catalunya s'ha recuperat, a causa del major clima de tranquil·litat.

Montoro ha indicat que la continuïtat del creixement econòmic a Espanya i la millora a Catalunya "té a veure òbviament amb les actuacions que han donat seguretat, estabilitat i han permès que prevalgui la legalitat a Catalunya com en el conjunt d'Espanya".

Sobre la previsió del Banc d'Espanya d'un creixement del 0,8% del PIB per al quart trimestre, Montoro ha indicat que "ho estan dient tots" els serveis d'estudis privats. "Hi arribarem, a aquest creixement econòmic", ha corroborat. Així mateix, ha destacat que Espanya està reduint el dèficit públic i aquest any el rebaixarà en 1,2 punts del PIB, xifra que contribuirà que es creïn més de 600.000 llocs de treball al conjunt de l'any 2017.

"Aquest és el camí del qual no podem apartar-nos durant els propers anys i el que ha d'estar present en els pressupostos generals de l'Estat (PGE) del 2018 i en la reforma del finançament autonòmic i local que fem durant els propers mesos. És la manera d'afavorir la creació d'ocupació", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador