ep varias personas realizan compras en el centro comercial la maquinista en barcelona espana
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Els consellers de la Generalitat Alba Vergés i Miquel Sàmper han comparegut aquest divendres en roda de premsa per explicar els nous canvis que s'aplicaran a les restriccions. Les flexibilitzacions anunciades entraran en vigor dilluns que ve, 1 de març. Entre elles, l'obertura de dilluns a divendres dels centres comercials i establiments de mida superior a 400 metres quadrats amb un 30% de l'aforament.

Segons explicava aquest matí la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, aquesta mesura representa un conjunt de "petits ajustos que permeten donar passos endavant". Aquesta afirmació se situa en línia amb les del vicepresident de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès: "no es tracta de fer un pas endavant per donar dos enrere" expressa sobre l'avaluació de les noves mesures de reobertura en relació amb les dades epidemiològiques.

A Catalunya hi ha una cinquantena de centres comercials que estan tancats des del 7 de gener. D'altra banda, la situació de bars i restaurants és ben diferent. Les restriccions es mantindran en el seu cas, atenent als seus clients en les següents franges horàries, de 7:30 h a 10:30 h del matí i de 13:00 h a 16:30 h. Fora d'aquest horari només podran servir menjar per emportar.

L'aforament de la piscines augmenta al 50% i les activitats grupals passaran a tenir un aforament màxim del 30%, quan fins ara estaven limitades a sis persones. D'altra banda, el toc de queda a les deu de la nit i el confinament comarcal de Catalunya es mantenen.

Noticias relacionadas

contador