ep el presidente de la camara de comercio de barcelona joan canadell
EUROPA PRESS

L'àrea metropolitana de Barcelona ha registrat gairebé 500 nous contagis de conornavirus aquest dimecres, 246 dels quals s'han produït a la capital catalana, i aquesta situació de repunt de la pandèmia que s'està vivint a Catalunya ja està fent-se notar a l'economia de la regió, que fins avui estava liderant la recuperació del país -especialment Barcelona- després del confinament de la primavera.

Així ho ha advertit el president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, i ha explicat que els nous contagis han causat un nivell important d'anul·lacions de reserves turístiques: "No controlar la pandèmia realment està afectant l'economia". Ho ha dit en una roda de premsa telemàtica aquest dijous, al costat del director del Gabinet d'Estudis de la Cambra de Barcelona, Joan Ramon Rovira, per presentar el balanç econòmic trimestral de la institució.

Canadell ha advertit que juliol i agost són dos mesos "clau" per poder controlar la pandèmia de coronavirus i veure què passarà amb l'economia a partir de setembre. Així mateix, ha defensat la necessitat d'adoptar una estratègia de convivència amb la pandèmia, com ha anunciat el Govern del Japó, i no optar per una estratègia d'anar tancant cada vegada que hi hagi rebrots: "Això passa per més PCR, per més rastrejadors i per una aplicació mòbil de control de seguiment de la comunitat", recull 'Europa Press'.

Ha destacat que el següent element a tenir en compte per les administracions és invertir bé els fons europeus per dirigir-se cap a un model econòmic que "millori la competitivitat futura i el benestar de la comunitat".

Noticias relacionadas

contador