ep la vicepresidenta tercera del gobierno y ministra para asuntos economicos nadia calvino
COMISIÓN EUROPEA

Nadia Calviño afirma que Pedro Sánchez presentarà "en breu" el Pla de Recuperació i que l'Agenda Espanya Digital 2025 servirà per rellançar el PIB del nostre país a mitjà i el llarg termini.

Així ho ha assegurat durant la seva intervenció en la inauguració del 'South Summit 2020', en el qual Calviño ha destacat que l'Agenda Digital serà "un dels pilars fonamentals" d'aquest Pla.

El Pla de Recuperació estarà consolidat sobre quatre potes: transició ecològica, digitalització, cohesió social i territorial i igualtat de gènere. A més, Calviño ha subratllat que estarà sostingut per fins a deu palanques de treball i que també tractarà àmbits com l'educació, la formació professional i la formació contínua de cada ciutadà.

REPTES: ESCALAMENT DE 'STARTUPS' I IGUALTAT DE GÈNERE

Calviño ha subratllat que la iniciativa privada és "absolutament indispensable" per a impulsar el procés d'innovació i fer les inversions necessàries per al futur, si bé ha destacat que per al procés de digitalització Espanya compta ja amb actius "molt importants", com les xarxes "resilients", infraestructures "superiors que les de la majoria de països", empreses capdavanteres en sectors estratègics de nova era, una societat "flexible i creativa que abraça el canvi" i un ecosistema "emprenedor, dinàmic i creatiu que creix d'any en any".

En aquest sentit, ha indicat que gràcies a les petites i grans empreses, així com les tradicionals i les 'startups', s'aconseguirà fer un procés de digitalització "reeixit" fomentant un clima "adequat" per al desenvolupament de 'startups', després del progrés "molt important" dels últims anys, que ha fet de Madrid i Barcelona líders d'aquest procés i els ha convertit en dos "nodes fonamentals" d'àmbit europeu.

Noticias relacionadas

contador