• "Crec que, finalment, el mercat del petroli es corregirà per si sol", assenyala McGrail
  • El cru es manté a nivells de 50 dòlars el barril
cbpetroleo67

"Les bones notícies són que ja hem passat per això abans". Ryan McGrail, analista de Loomis Sayles (afiliada a Natixis Global AM), considera que cal "aguantar" invertit en petroli. Tot i que la volatilitat segueix present, els preus s'han estabilitzat al voltant de 50 dòlars barril.

"Per ara, els inversors de capital semblen estar esperant que els preus del petroli baixin a 40 dòlars per barril o fins i tot a 30 dòlars abans de tornar al mercat", assenyala McGrail. Aquest expert afegeix que alguns especulen que l'actual estancament podria presagiar una recuperació més lenta "atès que els inversors a llarg termini es mantindran a l'espera fins que vegin preus de saldo".

Des de Loomis Sayles creuen que, finalment, el mercat del petroli es corregirà per si sol. "La demanda prevista està en alça i, segons el meu punt de vista, atès que poques empreses petrolieres poden obtenir guanys raonables amb els preus del petroli als nivells actuals o inferiors, la producció i els inventaris hauran de baixar gradualment", indica aquest expert .

Segons McGrail, el major risc al voltant del petroli és que l'acord de retallades de subministrament de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) s'ensorri sense que hi hagi una recuperació suficient dels nivells d'inventari. Això, afegeix, "podria inundar el mercat amb un excés de subministrament que mantindria els preus baixos. Si els preus del petroli no es recuperen, moltes empreses podrien afrontar mancances de flux d'efectiu disponible durant la segona meitat de l'any".

El petroli està pujant a aquestes hores de divendres. El barril Brent cotitza en 52,49 dòlars, amb una pujada del 0,86%. El West Texas ho fa en 47,81 dòlars (+0,82%).

Noticias relacionadas

contador