• El comitè ha dit en un comunicat que "totes les opcions, incloent-hi una possible extensió de l'acord més enllà del primer trimestre de 2018, queden obertes"
  • La propera reunió serà el 22 de setembre a Viena i Líbia i Nigèria hi estaran convidades
ep petroleo 20170609184303
PIXABAY

El Comitè Mixt de Seguiment de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i no OPEP assegura que el mercat del petroli "avança a la direcció correcta", però diu que està disposat a valorar qualsevol altra opció que permeti garantir l'estabilitat del mercat.

"Continuarem fent un seguiment de tots els factors que afecten el mercat del petroli i la seva influència en el seu procés de reequilibri, de manera que, totes les opcions, incloent-hi una possible extensió de l'acord més enllà del primer trimestre de 2018, queden obertes", ha afirmat el Comitè en un comunicat.

"Totes les opcions, incloent-hi una possible extensió de l'acord més enllà del primer trimestre de 2018, queden obertes"

Des del passat mes de juliol, l'OPEP i la resta de països no pertanyents al càrtel, però que formen part de l'acord, han assolit el 94% de compliment, cosa que per al Comitè demostra l'existència d'un compromís real dels participants.

Així mateix, va celebrar la participació d’Emirats Àrabs Units durant l'última reunió del Comitè, una cita durant la qual aquest país va reiterar el seu compromís d’adherir-se als ajustos de producció.

A més, de cara a la propera reunió, que tindrà lloc el 22 de setembre a Viena, l'organisme va informar que hi convidarà a Líbia i Nigèria, els dos exempts del pacte de reducció de l'oferta de petroli a causa dels conflictes bèl·lics i polítics existents en aquests territoris.

Segons les seves pròpies dades, el creixement mundial de la demanda de petroli el 2017 "està sent millor del que s'esperava", i pronostica que el 2018 "augmentarà encara més".

Noticias relacionadas

contador