valdis-dombrovskis-commission-finance

El govern italià ha de corregir el seu projecte de pressupost per a 2019 de manera "substancial" per evitar l'obertura d'un expedient sancionador, segons ha afirmat aquest dimecres el vicepresident de la Comissió Europea per a l'Euro, Valdis Dombrovskis, que ha assenyalat que introduir canvis "marginals" al document no serà suficient.

"Veiem que la diferència és molt gran. Per la qual cosa està clar que ha d'haver-hi una correcció substancial de la trajectòria fiscal, no una marginal", ha expressat el letó durant una roda de premsa, després de ser preguntat per les últimes intencions de Roma de reduir unes dècimes l'objectiu de dèficit per al proper any del 2,4%, cosa que encara no s'ha concretat.

Dombrovskis ha recordat que la UE exigeix ​​a Itàlia un esforç en el dèficit estructural equivalent al 0,6% del PIB, però el pla pressupostari inclou un deteriorament del 0,8%, d'acord amb els càlculs de Roma, mentre que Brussel·les ho eleva a l'1,2%.

El vicepresident de l'executiu comunitari ha apuntat que les dificultats d'alguns bancs italians per emetre bons són una "conseqüència" de les "turbulències de mercat" que ha provocat l'esborrany pressupostari elaborat pel govern de coalició format pel Moviment 5 Estrelles i La Lliga.

El letó ha subratllat que els tipus d'interès de les emissions de deute públic s'han incrementat entre un 1% i un 1,5%, depenent dels anys de venciment, respecte al de fa un any, i que aquest factor està arribant ja a l'economia real a través d'uns majors costos de finançament de les empreses i les llars.

Això ha provocat un alentiment de l'economia italiana, ha dit, per després recordar que la Comissió Europea va revisar a la baixa la seva previsió de creixement per a Itàlia aquest any, de l’1,3% a l'1,1%. "Això sembla indicar que cal que el govern italià corregeixi el seu curs pel que fa a la seva política fiscal i macroeconòmica, ja que la direcció actual sembla ser contraproduent", ha advertit.

Noticias relacionadas

contador