Juncker_640

La Comissió Europea ha decidit no quedar-se de braços creuats davant els atacs del govern nord-americà als productes europeus. Per això, després d'haver imposat aranzels a productes que tradicionalment es fabriquen en els estats que voten a Donald Trump, com els texans, el blat de moro, la soia o el whisky, ara Brussel·les està pensant a imposar nous aranzels, en aquest cas al carbó i a productes farmacèutics i químics.

La notícia ha estat recollida per Reuters, que es fa ressò de la informació publicada per la revista alemanya Wirtschaftswoche. Segons sembla, la Unió Europea es plantejarà imposar aquests nous aranzels per valor de 8.500 milions d'euros si Trump compleix la seva amenaça i imposa restriccions als automòbils importats des del Vell Continent.

"Depenent de com es desenvolupi la visita a EUA del president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, els Estats membres decidiran sobre la seva estratègia futura a la fi de la setmana vinent", ha dit un diplomàtic de la UE a l'esmentada revista germana.

La llista de noves represàlies contra els productes nord-americà podria ser acordada llavors. Cal recordar que Juncker viatjarà a Washington la setmana vinent per abordar les tibants relacions comercials entre la UE i EUA després que Trump imposés aranzels a l'acer i alumini europeus, i després de les seves repetides amenaces d'estendre aquestes mesures als cotxes.

Noticias relacionadas

contador