ep archivo   bill ackman
BRENDAN MCDERMID - Archivo

L'administrador de fons de cobertura, Bill Ackman, creu que la Reserva Federal dels EUA (Fed) hauria d'augmentar els tipus d'interès en 75 punts bàsics a les properes dues reunions, és a dir, dimecres i juliol. Considera que així l'organisme podria restaurar la confiança del mercat amb una acció agressiva per controlar la inflació.

"La Fed ha permès que la inflació se surti de control. Per tant, els mercats de renda variable i de crèdit han perdut la confiança en la Fed. La confiança del mercat es pot restaurar si la Fed pren mesures agressives... fins que quedi clar que la inflació ha estat domesticada", ha escrit al compte de Twitter.

Els mercats han descomptat gairebé completament un augment de 75 punts bàsics per part de la Fed, després que el darrer informe d'inflació mostrés un augment interanual del 8,6% en els preus al consumidor.

Segons han comentat diversos bancs d'inversió importants, com Barclays, JP Morgan i Goldman Sachs, la Reserva Federal dels Estats Units podria apujar a la reunió d'aquest dimecres un 0,75% els tipus d'interès per contenir l'elevada inflació que s'ha instal·lat a l'economia nord-americana.

Tot i això, l'organisme ja ha anticipat en nombroses ocasions que el seu propòsit és apujar els interessos en un 0,5% a la reunió del juny i que una pujada de 75 punts bàsics "no estava sobre la taula".

Noticias relacionadas

contador