biden discutera avec ses homologues du g7 de possibles nouvelles sanctions contre la russie

El president dels Estats Units, Joe Biden, va esbossar aquest dimarts el pla de la seva administració per combatre la inflació, la pitjor els últims 40 anys, amb la proposta de baixar costos i reduir el dèficit.

Biden va admetre que la inflació és massa alta i està pressionant les famílies treballadores, encara que va sostenir que “els Estats Units es troben en una posició econòmica més forta que qualsevol altra economia avançada del món”.

El govern federal alliberarà més d'un milió de barrils de cru durant els propers sis mesos per contrarestar l'alça dels preus de la gasolina, agreujat després de l'inici del conflicte Rússia-Ucraïna.

Biden busca corregir un “error” a la Llei de la Cura de Salut Assequible (coneguda com Obamacare), perquè moltes famílies no puguin utilitzar crèdits tributaris per adquirir un dels plans de salut oferts al portal del govern.

Alhora, pretén reduir els costos dels aliments incrementant la producció agrícola domèstica per mitjà d'inversions per a petites i mitjanes empreses.

Així mateix, el president dels EUA intentarà reduir el dèficit federal aplicant impostos més grans a multimilionaris i grans empreses.

ELIMINAR ELS ARANCELS A LA XINA

Amb això, el president dels EUA ha dit que podria eliminar alguns dels aranzels imposats contra les importacions xineses per ajudar a controlar l'augment dels preus.

La Casa Blanca està revisant les sancions imposades sota el mandat de l'expresident Donald Trump -que van elevar els preus de tot, des dels bolquers fins a la roba i els mobles- i podria optar per eliminar-les del tot, va dir Biden al dirigir-se a la nació des de Washington aquest dimarts.

"Estem analitzant allò que tindria l'impacte més positiu", va assenyalar Biden, afegint que l'eliminació dels aranzels estava actualment en discussió.

contador