ep archivo   el presidente de estados unidos joe biden
ADAM SCHULTZ, CASA BLANCA - Archivo

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha anunciat aquest dimecres, coincidint amb el Dia de la Independència d'Ucraïna, una nova ajuda armamentística per al país de 2.980 milions de dòlars, el paquet més elevat fins ara.

"Estats Units està compromès amb ajudar el poble d'Ucraïna mentre continuï la lluita per defensar la seva sobirania. Com a part d'aquest compromís em sento orgullós d'anunciar el nostre paquet d'assistència en seguretat més gran, aproximadament 2.980 milions de dòlars en armes i equipament", ha dit Biden al seu missatge.

Es tracta del paquet d'ajuda més gran concedit per Washington a Kíev durant els sis mesos de guerra, que també es compleixen aquest dimecres. Els diners formen part d'un fons del Pentàgon que es pot utilitzar per a operacions immediates o per a l'adquisició d'armes.

La decisió de l'Administració Biden permetrà a les autoritats ucraïneses adquirir sistemes de defensa aèria, artilleria i municions, així com sistemes aeris no tripulats i radars "per garantir que es pugui continuar defensant a llarg termini".

Tot i les conseqüències de la invasió russa, ha subratllat que els Estats Units espera "continuar celebrant Kíev com un estat democràtic, independent, sobirà i pròsper durant les properes dècades". "Sis mesos d'atacs implacables només han enfortit l'orgull dels ucraïnesos per si mateixos, pel seu país i pels trenta-un anys d'independència", ha assenyalat.

Noticias relacionadas

contador