ukraine zelenski met en garde contre la desolation si la russie tente de prendre kiev

Scope Ratings ha millorat aquest dimarts les qualificacions de deute sènior garantit i de deute emès en moneda estrangera a llarg termini d'Ucraïna a 'CC' des de 'default selectiu' (SD) i els ha assignat una perspectiva negativa.

La qualificadora ha deixat sense canvis les qualificacions de l'emissor a llarg termini en moneda local i del deute sènior no garantit d'Ucraïna a 'CCC' amb perspectiva negativa. Així mateix, la qualificació d'emissor a curt termini en moneda estrangera també s'ha mantingut sense canvis a 'S-4' amb perspectiva negativa, així com la qualificació d'emissor a curt termini en moneda local, que s'ha mantingut sense canvis a 'S-4' amb perspectiva estable.

“La millora a 'CC' de les qualificacions creditícies de deute ucraïnès emès en moneda estrangera reflecteix la finalització de la reestructuració del deute extern després d'haver executat el seu exercici de gestió del passiu sobre el deute d'eurobons i de valors vinculats al PIB emesos el 20 de juliol del 2022”, expliquen Levon Kameryan, analista, i Giacomo Barisone, director de finances públiques de la firma.

A més, Scope ha mantingut sense canvis les qualificacions en moneda local, ja que "el risc d'impagament del deute ucraïnès en moneda local no ha canviat substancialment" des que Scope va confirmar les qualificacions el 16 d'agost del 2022.

Entre les fortaleses del crèdit ucraïnès destaquen la resposta eficaç del banc central a la crisi, la millora de la resistència econòmica des del primer atac sobre Crimea el 2014 i l'important suport financer internacional. Per contra, Scope Ratings creu que els reptes més grans als quals s'enfronten els bons ucraïnesos són la sostenibilitat del deute a llarg termini, l'afebliment de la resistència del sector exterior o la recessió econòmica severa que enfila l'economia ucraïnesa.

"La perspectiva negativa per al deute a llarg termini en moneda estrangera i local representa l'opinió que el risc per a les qualificacions sobiranes està esbiaixat a la baixa durant els propers 12 o 18 mesos", puntualitzen aquests experts. Això, indiquen des de Scope Ratings, reflecteix el “risc per a la sostenibilitat del deute públic a llarg termini, que continua sent feble, com a conseqüència de la greu recessió econòmica, les tensions fiscals i del sector exterior, i la gran incertesa al voltant de l'evolució futura de la guerra”.

“Malgrat l'ajornament dels pagaments del servei del deute extern durant dos anys, és probable que en el futur es produeixi una reestructuració més àmplia del deute, que impliqui una reducció del principal i/o un nou ajornament del servei del deute, amb la participació del sector privat”, afegeixen.

Finalment, des de la companyia alemanya destaquen que les qualificacions i perspectives es podrien rebaixar en cas que augmentés la probabilitat de nous plans de reestructuració del deute o d'impagament de les obligacions.

contador