TARRAGONA, 21 (EUROPA PRESS)

Bic Graphic Europe, empresa dedicada a la comercialització i impressió de productes promocionals del Grup Bic, ha comunicat aquest divendres al comitè d'empresa un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per acomiadar 136 persones en la planta de Tarragona "per causes productives i organitzatives", ha informat la companyia en un comunicat.

Així mateix, la seva filial Norwood Promotional Products Europe ha anunciat als treballadors el cessament de la seva activitat i el tancament del magatzem de la Granada del Penedès (Barcelona), on treballen 32 persones.

La companyia ha argumentat que la forta caiguda de la demanda, juntament amb l'"enorme pressió de preus", han reduït significativament les vendes de Norwood, la qual cosa ha provocat pèrdues significatives des del 2010 i han llastrat els resultats de Bic Graphic, que ha hagut de ser recapitalitzada per la seva matriu en diverses ocasions.

El cessament d'activitat de la filial Norwood impacta la plantilla de Bic Graphic Europe, ja que l'empresa, a més de serveis de producció, ofereix a la filial serveis de suport en totes les àrees d'administració.

Ambdues empreses han assegurat que es comprometen a donar suport als seus treballadors durant tot el procés, amb "opcions de suport a les persones afectades", orientació per trobar ocupacions alternatives i cursos de formació.

El Grup Bic ha ressaltat que "continuarà mantenint els seus vincles amb Tarragona, on està present i compromès amb la comunitat des de fa més de 50 anys".

SINDICATS

CCOO de Catalunya ha rebutjat l'ERO i ha instat la direcció a retirar-lo i asseure's a negociar un pla de viabilitat amb el comitè d'empresa que garanteixi mesures no traumàtiques per a la plantilla.

Per al sindicat, les causes econòmiques que al·lega l'empresa no estan justificades, ja que argumenta que la multinacional francesa va obtenir uns beneficis de 400 milions d'euros l'any passat.

CCOO ha lamentat que els més de 14 mesos que s'havia pres Bic Graphic com a període de reflexió per avaluar el futur de la seva unitat de negoci a Espanya "no hagin servit per altra cosa que per acabar acomiadant treballadors".

Al febrer del 2016, la direcció de Bic Graphic va comunicar al comitè d'empresa que iniciava un pla estratègic que el sindicat ha lamentat que s'ha portat "amb total opacitat".

contador