• El BCE ha comprovat com reaccionarien els balanços dels bancs a canvis hipotètics en els tipus d'interès
  • Els supervisors parlaran amb cada banc dels resultats d'aquesta prova
cbdraghi short211

El Banc Central Europeu (BCE) considera que els tipus d'interès estan ben gestionats a la majoria dels bancs europeus que supervisa directament.

Aquest és el principal resultat de l'últim test de resistència que el BCE ha realitzat aquest any als 125 bancs significatius de la zona de l'euro que supervisa directament, informa Efe.

En aquest exercici, el BCE ha comprovat com reaccionarien els balanços dels bancs a canvis hipotètics en els tipus d'interès i afirma que "unes taxes d'interès més elevades crearien ingressos per interessos nets més elevats durant els propers tres anys a la majoria dels bancs", però reduirien el valor econòmic del capital.

Una pujada dels tipus d'interès de 200 punts bàsics incrementaria els ingressos nets per interessos en un 4,1% el 2017 i un 10,5% el 2019, però reduiria el valor econòmic del capital en un 2,7%.

En el cas que els tipus d'interès es mantinguin al nivell de finals de 2016 i no creixi el crèdit, els ingressos nets per interessos caurien un 7,5%.

Els supervisors parlaran amb cada banc dels resultats d'aquesta prova, que dóna al BCE informació de com afectarien canvis en els tipus d'interès els balanços dels bancs, basant-se en les xifres de finals de 2016.

Noticias relacionadas

contador