ep mobile world congress mwc a firabarcelona
Europa Press

Carpetada a la polèmica. El Mobile World Congress i Barcelona continuaran la seva fructífera relació fins al 2023 després que l'Ajuntament de la capital catalana hagi renovat la designació de Barcelona com a Mobile World Capital per al període de 2019-2023 amb una dotació pressupostària de 20 milions d'euros.

Molt es va especular amb la continuïtat del congrés de telefonia mòbil del món a la Ciutat Comtal després dels fets d'1-O i per les tensions polítiques entre l'Estat i l'Administració catalana. Però la ratificació de la partida econòmica referma el certamen a la ciutat per cinc anys més, tan sols una setmana després de la reunió de l'alcaldessa, Ada Colau amb el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman.

La comissió d'Economia i Hisenda de Barcelona ha renovat la partida econòmica amb el vot favorable de tots els grups menys de la CUP, un tràmit que ha acabat aclarint els pocs dubtes que quedaven sobre la continuïtat del certamen després que l'èxit de la convocatòria de 2018 gairebé confirmés que el Mobile es quedava.

La seva tretzena edició va congregar més de 107.000 visitants a la fira tecnològica més gran del món. El certamen va deixar, entre Barcelona i l'Hospitalet, la ciutat veïna amb la qual comparteix seu, 471 milions d'euros, 13.000 llocs de treball, 30.000 habitacions d'hotel, 45.000 persones allotjades als allotjaments d’Airbnb i una facturació de més de 120 milions d'euros als locals d'oci i restauració.

Noticias relacionadas

contador