andrew bailey portada

El governador del Banc d'Anglaterra (BoE), Andrew Bailey, reconeix que els responsables de política monetària es troben en “una línia molt estreta entre la inflació i la recessió”. L'organisme acaba de decidir elevar els tipus d'interès fins a l'1%.

Quant a la raó per augmentar els tipus d'interès en aquest punt, Bailey ha explicat que no és només el perfil actual de la inflació, el que ha de venir i, per descomptat, allò que això podria significar per a les expectatives d'inflació, sinó també els riscos".

"Reconec les dificultats que la caiguda actual dels ingressos reals causarà moltes persones al Regne Unit, en particular les que tenen els ingressos més baixos", ha afirmat durant la roda de premsa posterior a la decisió del BoE.

Bailey ha destacat també que la guerra d'Ucraïna "ha portat a un deteriorament material a les perspectives de creixement a nivell mundial" i "les pressions inflacionàries mundials s'han intensificat des de la invasió russa". De fet, "la guerra és la successió de xocs molt grans" que estan sacsejant l'economia britànica, ha assegurat.

El governador del Banc d'Anglaterra també ha declarat no estar d'acord amb les persones que pensen que els tipus d'interès haurien d'augmentar molt més: "Estem preocupats pels efectes inflacionaris de segona ronda". "No utilitzo la paraula estanflació, perquè no està ben definida", ha afegit.

A més, ha afirmat que "les empreses del Regne Unit realment estan lluitant per contractar persones, i estan més preocupades per les dificultats de contractació que per una possible recessió futura" i ha afegit que en un mercat laboral competitiu, els que tenen menys poder de negociació són els que més pateixen la inflació.

Noticias relacionadas

contador