ep el principe heredero saudi mohamed bin salman
-/Saudi Press Agency/dpa - Archivo

L'Aràbia Saudita implementarà a partir de l'1 de juliol un fort increment de l'impost del valor afegit (IVA), que passarà del 5% actual al 15%, com a resposta al doble impacte advers per a l'economia del Regne derivat de la pandèmia de Covid-19 i de l'enfonsament dels preus del petroli, segons ha indicat el ministre de Finances del país, Mohammed al-Jadaan.

A més de triplicar el tipus de l'IVA, l'Aràbia Saudita suprimirà a partir del mes de juny el pagament del subsidi per fer front al cost de la vida que reben tots els funcionaris del país des de 2018 de 1.000 riales (246 euros) mensuals, segons recull l'agència estatal saudita SPA.

"Aquestes mesures en complementen d'altres adoptades prèviament per a mitigar els efectes negatius de la crisi des d'una perspectiva sanitària, així com econòmica i social", va declarar el ministre.

"Ens enfrontem a una crisi com mai abans a la història moderna, marcada per la incertesa i la dificultat de predir-ne l'abast i ramificacions", va apuntar Al-Jadaan, per a qui les mesures anunciades aquest dilluns, "malgrat la seva duresa", són necessàries i beneficioses per mantenir l'estabilitat econòmica i financera a mitjà i llarg termini.

Noticias relacionadas

contador