cb alemania vivienda

L'economia d'Alemanya continua donant senyals de recessió. En aquesta ocasió ha estat la dada de l'IFO d'agost, el baròmetre del sentiment econòmic. No només s'ha situat per sota de les expectatives, sinó que també ha caigut al seu nivell més baix des de novembre de 2012. "Els signes d'una recessió a Alemanya estan augmentant", ha dit el president d'IFO, Clemens Fuest.

En concret, l'índex de confiança del consumidor va baixar fins als 94,3 punts l'agost, enfront de 95,1 punts esperats i als 95,7 punts de l'enquesta anterior. Mentrestant, el component de valoració actual va ser de 97,3 punts, en comparació amb els 98,6 del consens i els 99,6 de juliol.

L'ànim sobre el futur de l'economia alemanya cau per cinquè mes consecutiu

I les expectatives de futur tampoc reflecteixen bones dades. L'agost, l'IFO se situa als 91,3 punts, enfront dels 92,2 del mes anterior i als 91,5 esperats.

Aquestes xifres signifiquen que l'ànim sobre l'economia alemanya ha caigut per cinquè mes consecutiu, de manera que es troba actualment al llindar de la recessió. De fet, la setmana passada, el Bundesbank, al seu últim informe mensual, reconeixia que és possible que Alemanya entrés en recessió. "Els signes de recessió es multipliquen", s'espera un "estancament màxim" en l'economia alemanya, afirma Fuest.

Noticias relacionadas

contador