ep archivo   energia eolica
BBVA - Archivo

El govern alemany ha fixat un impost a través del qual pretén recuperar el 90% dels guanys extraordinaris d'alguns generadors d'energies netes. Alhora, l'executiu està buscant fons per posar en marxa un paquet d'ajudes que permeti als consumidors fer front a l'elevat preu de l'energia.

L'Executiu que dirigeix ​​Olaf Scholz planeja obtenir un percentatge dels beneficis de les empreses energètiques quan el preu de l'energia solar, eòlica i nuclear superi els 130 euros el megawatt hora (MWh), segons la informació publicada per Bloomberg News i que fa referència a un projecte de llei que han pogut visualitzar. El nivell proposat pel país alemany és inferior als 180 euros megawatt hora (MWh) suggerits per la Comissió Europea.

En aquest sentit, companyies com RWE AG es trobarien entre les que es veurien afectades per la nova mesura gràcies als elevats guanys que estan aconseguint com a conseqüència de l'escala dels preus energètics.

Aquest impost sobre els guanys extraordinaris s'aplica als productors d'electricitat en una escala mòbil sobre la base del combustible que utilitzen. Per exemple, les plantes de lignit tributaran sobre els guanys superiors a 52 euros per megawatt hora i les plantes oleaginoses 28 euros.

Les mesures s'aplicaran durant 10 mesos i tindran caràcter retroactiu des de principis de setembre de 2022, per la qual cosa estaran en vigor fins a finals de juny de 2023, encara que es podrien estendre fins a finals de 2024.

Alemanya va posar en marxa un paquet de 54.000 milions d'euros el 22 de novembre passat que posa un límit als preus del gas per a les empreses i les llars a partir de l'any que ve. L'ajuda per a les factures serà finançada, en part, per aquest impost extraordinari, del qual el govern espera recaptar una quantitat de dos dígits de mil milions d'euros, segons han avançat fonts governamentals.

Els generadors d'energies renovables a Alemanya ja han advertit que aquest impost dissuadirà la inversió necessària per ajudar la nació a deixar de dependre dels combustibles fòssils importats.

Noticias relacionadas

contador