alemania portada bandera cosas

Alemanya dona un cop de timó. El país germànic fa un pas endavant cap a l'economia verda. L'executiu del país ultima ja un pla per mobilitzar 40.000 milions d'euros en aquesta gran transició que és, al mateix temps, la gran aposta del programa de coalició.

Les negociacions per tirar el projecte endavant estan sent "molt dures", segons destaquen els mitjans alemanys. I maratonianes. Fa hores que estan immerses en elles.

I tot coincidint amb el Fridays for Future. Aquesta es tracta d'una multitudinària protesta global contra el canvi climàtic.

Cada divendres es reuneixen estudiants que demanen una major implicació per part de la societat. En el cas alemany, són recolzats per empreses, sindicats i fins i tot l'església evangèlica.

Merkel vol anar-se'n amb magnificència. La canceller alemany afronta la seva última legislatura. I ho fa amb ganes de deixar empremta de cara als propers anys. Els votants li demanen més. L'alemanya va decretar el tancament de les centrals nuclears al país i va ser una de les que va plantar cara a Trump i la seva sistemàtica negativa del canvi climàtic.

Amb això no n'hi ha prou. Alemanya és avui dia el sisè país del món que més CO2 emet. En seguir així, el país incomplirà el compromís de reducció de gasos d'efecte hivernacle per al 2020 i el 2030.

Noticias relacionadas

contador