bandera-gigante-alemania
REUTERS/Hannibal Hanschke

El sentiment entre els inversors alemanys ha millorat el setembre més del que s'esperava, segons les dades publicades aquest dimarts per l'institut ZEW. No obstant això, adverteixen que les perspectives per a l'economia més gran d'Europa continuen sent negatives. A la zona euro, l'estat d'ànim respecte a l'economia també ha millorat per sobre d'allò que estimaven.

En concret, a Alemanya, el sentiment econòmic va augmentar a -22,5 des de -44,1 d'agost. El consens de mercat esperava una lleugera millora a -37. A la zona euro, va créixer a -22,4 en comparació amb -43,6 del mes anterior i davant -32,2 esperat.

"La perspectiva segueix sent negativa. No obstant això, els temors bastant forts que els experts financers tenien en el mes anterior pel que fa a una major intensificació del conflicte comercial entre els EUA i la Xina no es van fer realitat. I encara hi ha esperances que es pugui arribar a un acord sobre el Brexit", assenyala el president del ZEW, Achim Wambach.

Afegeix que "el Banc Central Europeu està tractant de reduir els riscos econòmics a la zona de l'euro en suavitzar encara més la seva política monetària".

Noticias relacionadas

contador