ep trenrodalies
Tren de RodaliesEuropa Press

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 23 (EUROPA PRESS)

La línia R2 de Rodalies veurà modificat el seu trajecte entre les estacions del Prat de Llobregat i Barcelona-Sants aquest cap de setmana per l'inici de noves fases de les obres de modernització de l'estació de Bellvitge de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

El Ministeri de Foment ha informat aquest dimarts en un comunicat que es durà a terme el transbord per carretera entre aquestes dues estacions de 18 trens de la R2 --12 serveis aquest dissabte i els 6 restants aquest diumenge--, i que la resta de la línia oferirà el seu servei habitual.

Aquestes noves fases d'obres, a càrrec d'Adif i previstes fins al mes de desembre, permetran modificar l'esquema de les vies: els trens que actualment utilitzen dues vies generals passaran a circular per una via directa i no desviada, i es deixarà una tercera via per a les maniobres.

El Ministeri ha detallat que en aquestes noves fases s'adaptarà la capçalera costat Sants de l'estació de Bellvitge a la nova configuració de vies, per la qual cosa es desplaçarà la via 1 en sentit El Prat de Llobregat per deixar-la en la seva posició definitiva i es construirà una andana provisional per ampliar l'amplada de l'andana central --actualment dóna servei a les vies 0 i 1--.

En concret, entre la nit d'aquest divendres i el matí del proper dilluns es traslladarà una part de la via a la seva nova ubicació i es desplaçaran les actuals vies 0 i 1, a més d'adaptar la catenària i altres instal·lacions ferroviàries.

Aquestes obres s'inclouen en el projecte de millora de les instal·lacions ferroviàries entre El Prat de Llobregat i l'estació Barcelona-Sants --suposa una inversió del voltant d'uns 5,5 milions d'euros--, i són prèvies a la millora de l'accessibilitat i de la instal·lació d'ascensors a l'estació que portarà a terme la Renfe.

contador